Lördag 19 Jun
Stockholm

Greven involverad i flera rättshärvor

Advokaten vägrar kommentera stämningarna mot skottskadade greven.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Greven, 38, som kämpar för sitt liv på Karolinska universitetssjukhuset efter skotten i Gamla stan i tisdags har flera stämningar på sig. Så sent som den 3 februari lämnade statsåklagare vid Åklagarkammaren i Västerås in två stämningsansökningar till Västmanlands tingsrätt. Greven är kopplad till företagsbot och förseelse mot områdesskydd.

– I det här läget vill jag inte kommentera något innan polisutredningen kring honom är klar, säger grevens advokat Kari Skönebrant till Nyheter24.

Skönebrant har för tillfället ingen kontakt med greven, som vårdas på Karolinska universitetssjukhuset, men han har löpande kontakt med familjen.

Enligt dokument, som Nyheter24 har tagit del av, har greven under sommaren 2007 brutit mot länsstyrelsens föreskrifter när han uppförde åtta jakttorn inom naturreservatet som ligger i anslutning till hans slott.

Åklagaren har också lämnat in ett yrkande om att greven och hans bolag ska betala 10 000 kronor i böter för att personal under 1 april till 8 juni 2007 utan tillstånd ska ha tagit emot hästar för förvaring i "större omfattning".

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela