Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Greven involverad i flera rättshärvor

Nyheter | 23/04/2009 09:50

Advokaten vägrar kommentera stämningarna mot skottskadade greven.

Greven, 38, som kämpar för sitt liv på Karolinska universitetssjukhuset efter skotten i Gamla stan i tisdags har flera stämningar på sig. Så sent som den 3 februari lämnade statsåklagare vid Åklagarkammaren i Västerås in två stämningsansökningar till Västmanlands tingsrätt. Greven är kopplad till företagsbot och förseelse mot områdesskydd.

– I det här läget vill jag inte kommentera något innan polisutredningen kring honom är klar, säger grevens advokat Kari Skönebrant till Nyheter24.

Skönebrant har för tillfället ingen kontakt med greven, som vårdas på Karolinska universitetssjukhuset, men han har löpande kontakt med familjen.

Enligt dokument, som Nyheter24 har tagit del av, har greven under sommaren 2007 brutit mot länsstyrelsens föreskrifter när han uppförde åtta jakttorn inom naturreservatet som ligger i anslutning till hans slott.

Åklagaren har också lämnat in ett yrkande om att greven och hans bolag ska betala 10 000 kronor i böter för att personal under 1 april till 8 juni 2007 utan tillstånd ska ha tagit emot hästar för förvaring i "större omfattning".

Skrivet av: