Lördag 19 Jun
Stockholm

Grevens exfru gripen för skotten i Gamla stan

Polisen på nytt spår efter släppet av reklamprofilen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En 39-årig kvinna har anhållits misstänkt för anstiftan till mordförsök i Gamla stan i Stockholm, uppger källor till Aftonbladet. Det innebär att hon misstänks ha övertalat gärningsmannen att mörda den 38-årige greven och kvinnan i 40-årsåldern.

Exfruns advokat Claes Borgström säger att hon är oskyldig och att hon nekar till brott.

Polisen har vare sig velat bekräfta eller dementera uppgifterna. Hon ses däremot som hjärnan bakom Gamla stan-skotten.

Enligt polisen ska exfrun ha lejt en vapenman med uppdrag att döda greven och hans nya flickvän. Strax innan mordförsöken var exfrun kallad till ett föräldramöte tillsammans med greven på barnens skola.

– Hon kunde inte gå på mötet och var kvar hemma eftersom äldsta dottern var sjuk, säger en vän till kvinnan till Aftonbladet.

Hennes lägenhet stormades i går kväll av polis framför familj och vänner. De chockades av uppgifterna om misstankarna mot henne och hon fördes bort av polisen.

Sedan tidigare har exfrun två gemensamma barn med greven. Båda har legat i en bitter vårdnadstvist sedan skilsmässan för några år sedan. Barnen har nu tagits om hand av socialtjänsten.

– Det är för jävligt att deras enda trygghet togs ifrån dem. De stackars barnen har redan varit med om så många trauman. Socialtjänsten har inte skött det här bra alls. Kunde inte flickorna få stanna hos mormor?, säger en vän till familjen, till Aftonbladet.

En 38-årig man, även kallad Reklammannen, anhölls i tisdags men släpptes i onsdags kväll, eftersom misstankarna inte var tillräckligt starka för att hålla honom kvar. Polisen har varit väldigt förtegen när det kommer till signalement på gärningsmannen för att inte förstöra utredningen.

Det var vid 17.30-tiden i tisdags som en man, greven, och en kvinna sköts ner i närheten av Storkyrkoskolan i Gamla stan i centrala Stockholm. Greven sköts i bålen och i huvudet, medan kvinnan skadades i halsen och ansiktet. Båda vårdas på Karolinska sjukhuset, där grevens skador ses som allvarliga medan kvinnan har lindriga skador. Paret har en relation sedan tidigare.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela