Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Anhållna exfrun drev kvinnovåldsfrågor

Nyheter | 23/04/2009 07:51

Grevens exfru engagerad i flera grupper mot kvinnovåld.

Den 39-åriga exfrun, som är anhållen för anstiftan till mord i Gamla stan-skotten, har en bakgrund i kvinnovåldsgrupper. På sin Facebookprofil var hon medlem och engagerad i flera kvinnovåldsgrupper däribland Slagfärdiga, Kvinnofrid och Idékollektivet eftervåld, som hon själv administrerade. Hon var även engagerad i grupper mot könsstympning av kvinnor och för skärpta straff för sexbrottslingar.

Hennes Facebookprofil raderades i onsdags morse.

Organisationen Slagfärdiga bildades i januari 2008 och arbetar "mot våld i nära relationer för utsatta och anhöriga". Det unika med medlemmarna är att samtliga har upplevt våld i en nära relation, antingen som utsatt eller som anhörig.

Polisen grep exfrun i går i bostaden och hon är misstänkt för anstiftan till mord och ska då ha lejt en person, som vid vid halv sex-tiden i tisdags kväll ska ha skjutit greven och hans gravida flickvän vid Storkyrkoskolan i Gamla stan, Stockholm.

Se skärmdumpar från exfruns Facebookprofil i bildspelet ovan.

Skrivet av: