Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ytterligare en i förhör om skotten i Gamla stan

- 23/04/2009, 17:37 -

Ännu en man har kallats in på förhör om skotten i Gamla stan.

Kvinnan, som är 39 år och före detta fru till den skjutne greven, har anhållits. Hon misstänks för anstiftan till försök till mord efter skotten i Gamla stan i Stockholm i tisdags.

Kvinnan hävdar att hon är oskydig. Enligt en källa till Nyheter24 är den misstänkta kvinnan, grevens exfru, mycket modfälld och "helt knäckt". Enligt uppgift till Nyheter24 kommer kvinnan att begäras häktad i morgon. Detta kan dock inte bekräftas i nuläget.

– Det har jag ingen uppfattning om ännu, säger jouråklagare Jonas Lövström till Nyheter24.

Dessutom har Stockholmspolisen hämtat in ytterligare en person, en man, till förhör om mordförsöken.

– Han är väldigt intressant för utredningen, säger Conny Dahl, chef för Citypolisens utredningsrotel, till Nyhetskanalen.se.

Mannen ska dock inte vara delgiven någon misstanke om brott i nuläget.

Den nu anhållna kvinnan greps i sitt hem på onsdagskvällen och anhölls senare som skäligen misstänkt, uppger hennes försvarare Claes Borgström för TT.

– Hon ställer sig helt avvisande och hon har ingen inblandning över huvud taget i det som har hänt. Jag har en förhoppning att hon kommer att släppas under torsdagen. Enligt min uppfattning så finns det ingen substans i misstankarna mot henne, säger Claes Borgström.

Polisen är fortsatt mycket förtegen om fallet och vill inte ens avslöja brottet som kvinnan misstänks för. Under torsdagen fortsatte man att förhöra vittnen och bearbeta information. Petra Sjölander, presstalesman för Citypolisen, vet inte när utredningsgruppen kan tänkas ha stärkt eller avfärdat misstankarna mot kvinnan.

Det var vid 17.30-tiden i tisdags som en man och en kvinna sköts ner i närheten av Storkyrkoskolan i Gamla stan i centrala Stockholm. Gärningsmannen flydde efter skotten på en vespa. Tillståndet för de skadade är stabilt.

Den anhållne 38-årige man som släpptes på onsdagen finns fortfarande kvar i utredningen, men misstankarna mot honom har försvagats.

Skrivet av: