Torsdag 2 Dec
Stockholm

President anklagas för mord

"Om ni ser det här beror det på att jag mördats av Guatemalas president."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Advokaten Rodrigo Rosenberg sköts under söndagen ihjäl i centrala Guatemala. Hans dödsfall kunde ha blivit ett av tusentals ouppklarade våldsbrott i Guatemala City. Men advokaten hade förberett sig för det kommande mordet och hade spelat en video som nu skickats runt till en rad medier.

Under inspelningen hävdar Rosenberg att mordet blivit beställt av självaste presidenten i landet, Álvaro Colóm, skriver BBC.

– Om ni ser den här videon, beror det på att jag, Rodrigo Rosenberg, har mördats av Guatemalas president Álvaro Colóm, säger advokaten i klippet.

Rosenberg var tidigare juridiskt ombud för företagsledaren Khalil Mussa. Även han mördades tillsammans med sin dotter den 14 april i år. Mord som advokaten hade kännedom om – och som fick honom dödad. I klippet säger Rosenberg att morden är ett sätt att tysta ned korruption inom regeringen och kritiker av pengatvätt, skriver elPeriodico.

En talesman från regeringen hävdade under måndagen att mordanklagelserna bara är ett sätt att destabilisera landet och att det rör sig om en konspiration mot presidenten.

Se klippet här:

Den engelska översättningen av klippet läser du här.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela