Bomb exploderade på Manhattan

Utanför ett Starbuckskafé smällde bomben. Flera personer i chocktillstånd.


NEW YORK. Manhattan skakas av ett bombattentat, som inträffade under måndagsmorgonen utanför Starbuckskaféet i stadsdelen i New York. Bomben var troligtvis tillverkad av fyrverkerier och förstörde en trottoarbänk och krossade kaféfönster.

Lyckligtvis skadades ingen människa av explosionen.

– VI känner inte till motivet. Uppenbarligen är det en stor angelägenhet, och vi kommer att gå in på djupet i utredningen, säger Ray Kelley, polischef, till New York Times.

Bomben skapade ett hål i en bänk utanför kaféet när den smällde av klockan 03:30 lokal tid. Ingen skadades, men flera personer chockades.

– Jag hörde en riktigt hög smäll. Och det var som ett starkt ljus precis efter smällen, säger Jordan Kovnot, 26, en juridikstudent som bor precis ovanför Starbuckskaféet, till NY Daily News.

Strax innan bombattentatet sågs en cyklist i området nära explosionen. Inga vittnet hörde av sig omgående och polisen undersöker om någon övervakningskamera har fångat någon gärningsman på bild.

–Det kändes som en jordbävning, säger Adrianna Ebans, 28, som fick evakueras från sin bostad tillsammans med ett dussintals andra personer.

–Vi var alla väldigt rädda, säger hon.

Polisen utreder om det finns någon koppling mellan måndagens attentat och tidigare explosioner i New York under de fyra senaste åren. Attentatet skedde ungefär samma tid på dygnet som explosioner vid brittiska konsulatet i maj 2005, mexikanska konsulatet i oktober 2007 och vid en rekryteringsdag för militären på Times Square i mars 2008.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!