Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Amnesty kräver Sri Lanka-granskning

Nyheter | 30/05/2009 11:57

"FN borde göra allt för att för att få fram sanningen om blodbadet i Sri Lanka."

Amnesty International kräver att en stor granskning inleds för att få fram uppgifter om hur många civila som dödades under striderna i Sri Lanka.

Kravet från människorättsorganisationen kommer i kölvattnet på den artikel som publicerades i brittiska The Times i fredags och där det hävdades att minst 20 000 civila dödades under krigets sista veckor, före den 17 maj.

Artikeln baserar sig på en konfidentiell FN-rapport där den lankesiska regeringen får huvudskulden för de civila dödsoffren.

–Artikeln i The Times understryker behovet av en granskning och FN borde göra allt för att för att få fram sanningen om blodbadet i Sri Lanka, säger Amnestys Internationals Asienchef Sam Zarifi till nyhetsbyrån AFP.

Den lankesiska regeringen har hittills nekat FN:s människorättsråd inresa till öns norra delar där striderna mellan regeringen och den tamilska gerillan pågick.

Skrivet av: