Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Amnesty kräver Sri Lanka-granskning

Nyheter | 30/05/2009 11:57

"FN borde göra allt för att för att få fram sanningen om blodbadet i Sri Lanka."

Amnesty International kräver att en stor granskning inleds för att få fram uppgifter om hur många civila som dödades under striderna i Sri Lanka.

Kravet från människorättsorganisationen kommer i kölvattnet på den artikel som publicerades i brittiska The Times i fredags och där det hävdades att minst 20 000 civila dödades under krigets sista veckor, före den 17 maj.

Artikeln baserar sig på en konfidentiell FN-rapport där den lankesiska regeringen får huvudskulden för de civila dödsoffren.

–Artikeln i The Times understryker behovet av en granskning och FN borde göra allt för att för att få fram sanningen om blodbadet i Sri Lanka, säger Amnestys Internationals Asienchef Sam Zarifi till nyhetsbyrån AFP.

Den lankesiska regeringen har hittills nekat FN:s människorättsråd inresa till öns norra delar där striderna mellan regeringen och den tamilska gerillan pågick.

Skrivet av: