Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ubåtar till trolig flyghaveriplats

Nyheter | 02/06/2009 19:41

Miniubåtar är på väg till det havsområde där Air France-planet befaras ha störtat.

Ett franskt forskningsfartyg som är utrustat med miniubåtar är på väg till det havsområde där Air France-planet befaras ha störtat. Fartyget Pourquoi Pas ("Varför inte") och ubåtarna ska delta i sökandet efter planet, meddelade det franska miljöministeriet nu ikväll.

Det var i förmiddags som det brasilianska flygvapnet uppgav att vrakdelar inklusive flygplansstolar har hittats i Atlanten under sökandet efter det försvunna planet. De hittades 65 landmil nordöst om Brasiliens kust.

Miniubåtarna kan brukas ända ned till 6 000 meters djup. Enligt fransk marinexpertis är de största djupen i det aktuella området i Atlanten omkring 4 700 meter.

Haveriutredare i Frankrike uppger för nyhetsbyrån AFP att planets "svarta lådor", som registrerar tekniska flygdata och samtal ombord, ska kunna klara trycket på djupt vatten och sända ut signaler i omkring en månad. Ingen svart låda har dock någonsin hittats på så stort djup.

Orsaken till olyckan är fortfarande okänd.

Skrivet av: