Brittisk skandalminister avgår

Den brittiska samhällsministern Hazel Blears avgår efter utläggsskandalen.


Den brittiska samhällsministern Hazel Blears avgår till följd av skandalen kring de brittiska politikernas stora kostnadsersättningar.

– Jag återvänder till gräsrötterna, till politisk aktivism, sade Blears.

– Mest av allt vill jag hjälpa Labourpartiet med att åter knyta an till det brittiska folket, att påminna dem om att våra värderingar är deras värderingar.

Blears har anklagats för att ha undvikit att betala skatt för en fastighetsförsäljning, och har efter avslöjandet betalat in över 13 000 pund (drygt 160 000 kronor) till skattemyndigheterna.

Beskedet kom dagen före torsdagens brittiska val till EU-parlamentet och till 34 lokala engelska församlingar. En regeringsombildning väntas efter valen.

Utläggsskandalen i Storbritannien har utlöst en upprörd folkstorm, där politiker från alla partier framstår som giriga och snåla. Stödet för premiärminister Gordon Brown och hans Labourparti har rasat. Partiet väntas i EU-valet göra sitt sämsta val sedan 1910.

Sedan tidigare är det känt att inrikesminister Jacqui Smith väntas lämna sin post i regeringsombildningen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jätteanläggning mot koldioxid får ok i domstol

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Hovrätten friar en 35-årig kvinna från anklagelser om krigsförbrytelser i Syrien 2014, skriver flera medier. Kvinnan har tidigare dömts till tre månaders fängelse.

Här är påskens olycksvägar

Påsken är en av de mest trafikintensiva helgerna på året. Hundratusentals bilar är ute på vägarna. Här är Sveriges 30 mest olycksdrabbade vägar under påskhelgen de senaste fem åren:

Se upp i påsktrafiken - välj stora vägar

Påsktrafiken kan bli intensiv när många i dag ger sig iväg för helgfirande - särskilt till fjällen. Man kanske behöver lite extra tid så se till att ta höjd för det, säger Felicia Danielsson, kommunikatör på Trafikverket.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

"Larm om trafikolycka, Hököpinge", skriver polisen på sin hemsida.

Man mördade bekant med sparkar och slag

En 42-årig man döms till 16 års fängelse för att ha mördat en man i 65-årsåldern i Mölndals kommun, skriver GP.