Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Brittisk skandalminister avgår

- 03/06/2009, 12:16 -

Den brittiska samhällsministern Hazel Blears avgår efter utläggsskandalen.

Den brittiska samhällsministern Hazel Blears avgår till följd av skandalen kring de brittiska politikernas stora kostnadsersättningar.

– Jag återvänder till gräsrötterna, till politisk aktivism, sade Blears.

– Mest av allt vill jag hjälpa Labourpartiet med att åter knyta an till det brittiska folket, att påminna dem om att våra värderingar är deras värderingar.

Blears har anklagats för att ha undvikit att betala skatt för en fastighetsförsäljning, och har efter avslöjandet betalat in över 13 000 pund (drygt 160 000 kronor) till skattemyndigheterna.

Beskedet kom dagen före torsdagens brittiska val till EU-parlamentet och till 34 lokala engelska församlingar. En regeringsombildning väntas efter valen.

Utläggsskandalen i Storbritannien har utlöst en upprörd folkstorm, där politiker från alla partier framstår som giriga och snåla. Stödet för premiärminister Gordon Brown och hans Labourparti har rasat. Partiet väntas i EU-valet göra sitt sämsta val sedan 1910.

Sedan tidigare är det känt att inrikesminister Jacqui Smith väntas lämna sin post i regeringsombildningen.

Skrivet av: