En död i internt palestinskt våld

En palestinsk polisman i det Fatahtrogna styret på Västbanken dödades i dag.


En palestinsk polisman i det Fatahtrogna styret på Västbanken dödades på torsdagen under ett tillslag mot medlemmar av den rivaliserande Hamasrörelsen i staden Qalqiliyya, i norra delen av territoriet.

I helgen dödades sex personer i Qalqiliyya i ett liknande sammandrabbning.

Genom hårda tag mot Hamas, som styr i Gazaremsan, försöker president Mahmoud Abbas visa att han lever upp till kraven i den internationella färdplanen för fred. Anhängare av Hamas förföljs på Västbanken, medan Fatahfolk utsätts för samma behandling i Gaza. De båda rivalernas försök till försoning har kört fast.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kidnappad flicka befriad efter tio år

Maldivernas fängslade expresident friad av HD

Högsta domstolen i Stilla havsnationen Maldiverna har beslutat att den dömde tidigare presidenten Abdulla Yameen omedelbart ska släppas, och upphäver därmed en tidigare fängelsedom på elva år för korruption.

Geely säljer Volvoaktier för 14,5 miljarder

Kinesiska Zhejiang Geely Holding säljer hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Kiruna: Polisen rapporterar om trafikkontroll

"E10, resultat efter trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Kristersson om Kinberg Batra: En förtroendekris

Statsminister Ulf Kristersson (M) välkomnar JO-utredningen kring landshövdingen och partikamraten Anna Kinberg Batras anställningshärva, men svarar inte på om regeringen fortfarande har förtroende för henne.

Sverige diskuterar luftförsvar till Ukraina

Statsminister Ulf Kristersson (M) bekräftar att Sverige ingår i ett tyskt initiativ om samarbete för att leverera luftförsvar till Ukraina. Men Kristersson vill inte utlova det begärda systemet Patriot.