Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hamas massavrättar palestinier

- 05/01/2009, 11:01 -

Hamas har avrättat mängder av palestinier, i rädsla för att de skulle samarbeta med Israel.

En källa nära Hamas avslöjar att ett blodbad av palestinier nu pågår i Gazaremsan. Källan menar att det rör sig om personer som misstänks samarbeta med Israel. Enligt uppgifter ska de ha avrättats för att undvika att israeliska trupper skulle försöka frita dem.

Många har avrättats i hämndsyfte av landsmän vars anhöriga själva mördats till följd av information som Israel fått av misstänkta kollaboratörer.

– Hamas är väldigt nervösa, eftersom de känner att slutet är nära. De har lanserat en brutal kampanj mot Fatah i Gazaremsan, sade Wisam Abu Jaloum, som skjutits i benen av Hamas.

Svenska UD uppmärksammade redan förra året, i en rapport hur Hamas behandlar påstådda kollaboratörer och enligt den israeliska tidningen Jerusalem Posts källor har den aggressiva situationen nu eskalerat.

75 Gazabor ska ha fått knäskålarna avskjutna eller blivit skjutna i benen. Andra har fått sina händer knäckta av Hamasmilis.

Minst 35 "kollaboratörer" ska ha avrättats i kallt blod. Enligt vissa uppgifter ska den siffran ligga nära antalet civila palestinier som dödats av Israel under flyganfallen fram till i går morse.

Rörelsen får inga medel för att försvara sitt område, och är nu beredda att slakta alla som kommer i deras väg.

– Vi kommer att döda dem alla om de försöker hjälpa Israel att störta vår regering, sade en talesman från Hamas, enligt The Jerusalem Post.

Nu har Hamas även placerat ett dussintal medlemmar från Fatah i husarrest, då man misstänker att rörelsen planerar att ta över Gazaremsan om Hamas skulle förlora sitt styre i området.

Skrivet av: