Washington Post stödjer Obama

- 17/10/2008, 14:55 -

Tidningen anser att McCains kampanj varit "en besvikelse".

Prestigetidningen Washington Post bruka oftast inte ta ställning i presidentval. I förra valet gjorde de ett undantag och stödde demokraten John Kerry. Innan dess hade de stött George Bushs invasion av Irak.

Nu tar tidningens ledarsida ställning för Barack Obama i presidentvalet. Tidningen säger sig hysa stor respekt för John McCain, men inte för hans vicepresidentkandidat Sarah Palin.

"Ändå är det utan blandade känslor som vi stöder senator Barack Obama i presidentvalet. Valet görs lättare bland annat på grund av McCains misslyckade kampanj, framför allt hans oansvariga val av en parhäst som inte är redo att bli president. Det som gör valet betydligt lättare är vår beundran för Mr. Obama och de imponerande kvalitéerna han har visat under loppet."

Washington Post går vidare med att beskriva alla de problem som den kommande presidenten måste ta tag i. Ledarsidan säger också attt Obamas bristande erfarenhet ligger honom i fatet, liksom hans inställning till frihandel och vilja att sätta ett datum för när truppperna i Irak ska tas hem.

I slutändan är tidningens ståndpunkt ändå klar:

"Han har inspirerat miljontals röstberättigande av olika åldrar och raser, ingen liten sak i vårt ofta uppdelade och cyniska land."

Skrivet av: