Lady Thatcher hemma från sjukhuset

Storbritanniens expremiärminister klarade fallolyckan.


Baronessan Margaret Thatcher, legendarisk konservativ premiärminister i Storbritannien, återvände i dag, måndag, till sitt hem i London efter att ha tillbringat två veckor på sjukhus efter en fallolycka i hemmet.

Margaret Thatcher var iklädd en rosa cardigan, en rosa topp och en krämfärgad blus och stödde, av allt att döma, den vänstra armen med mitella när hon vinkade till reportrar utanför sin dörr i hemmet i centrala London.

Lady Thatcher sa inte ett ord till reportrarna under det halvminut långa framträdandet innan hon klev in genom dörren - med hjälp av en kvinnlig vårdare, skriver Independent.

Margaret Thatcher var under sin tid som ledare för konservativa Torypartiet och premiärminister för Storbritannien en av västvärldens mest kontroversiella figurer. Hon väckte stor beundran och kraftig avsky.

Under det kalla krigets slutskede anses hon ha spelat en nyckelroll i att besegra Sovjetunionen med först sitt principfasta motstånd mot superdiktaturen och senare den mjukare linjen mot en reformvillig Michail Gorbatjov.

Thatchers största politiska bedrift enligt henne själv är dock Labourledaren Tony Blair. Hon utvecklade detta i en intervju där hon prisade Blair som "troligen den mest respektingivande Labourledaren sedan Hugh Gaitskell" och uppskattade att han genuint rört sig bort från socialismen.

Margaret Thatcher läser lusen av socialismen under sitt sista, mycket passionerade, tal i det brittiska parlamentets underhus - House of Commons:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!