Kraschat flygplan siktat i havet

Spillror av det störtade Jemen-planet har hittats i havet utanför Komorerna.


Spillror av det störtade jemenitiska planet hittades i morse i havet utanför Komorerna, meddelade en talesman för jemenitiskt flyg.

Han klargjorde att man hittat döda och att det ännu inte var känt om någon har överlevt katastrofen.

Ombord på planet, en Airbus A310-300 tillhörigt Yemenia Air, fanns enligt bolaget 142 passagerare och elva besättningsmedlemmar. Flygkällor uppgav att 66 av passagerarna var franska medborgare. I Paris inledde 26 franska medborgare flygningen och 40 till steg på i Marseille.

Planet störtade cirka tre kilometer från kusten då det var på väg att landa i Komorernas huvudstad Moroni efter en flygning från Jemens huvudstad Sanaa.

För bara en knapp månad sedan störtade en annan Airbus i havet. Den tillhörde Air France och hade 228 personer ombord. Ingen överlevde såvitt känt. Orsaken till olyckan är ännu inte känd, men det har spekulerats i möjligheten att mätinstrumenten för hastighet inte fungerade.

Fartyg och flyg skickades ut från Komorerna och närliggande Madagaskar sedan planet försvunnit, sade en jemenitisk tjänsteman till AFP.

Komorerna består av tre små vulkaniska öar, Grande Comore, Anjouan och Moheli, i Mocambique-kanalen omkring 30 landmil nordväst om Madagaskar och ungefär lika långt från det östafrikanska fastlandet.

Planet skulle ha landat i Moroni vid ettiden på natten svensk tid.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!