La Toya Jackson tänker hänga ut mördare

Systern säker på att Michael Jackson blev mördad.


LOS ANGELES. Systern La Toya Jackson, 53, vet vad den andra obduktionsrapporten kommer att innehålla innan den ens är färdig.

La Toya är fullt och fast medveten om att Michael Jackson blev mördad i syfte att komma åt hans förmögenhet. Nästa steg blir att hänga ut mördarna.

– Jag vet vem som gjorde det, och jag kommer inte att koppla av förrän jag sätter dit dem, säger förra Playboymodellen La Toya Jackson, till News of the World.

Hennes avslöjande kommer bara två dagar efter att chefen för Los Angeles-polisen meddelade att utredarna jobbar efter två teorier: mord eller överdos.

La Toya, som stod Michael närmast av alla i Jacksonklanen, är tillsammans med resten av familjen övertygad om att popikonens eventuella överdos orsakades av "oschyst spel" av en grupp i skuggan av honom som var ute efter hans förmögenhet på tiotals miljoner kronor.

– Michael blev mördad. Och vi tror inte att det bara var en person inblandad. Snarare var det en sammansvärjning. Det känns som det handlade om pengar. Michael var värd tiotals miljoner som han fått från skivförsäljning och någon dödade honom för det. Han var mer värd som död än som levande, säger hon till News of the World.

I La Toya Jacksons dramatiska berättelse framgår det att Michael försågs med beroendeframkallande läkemedel som skulle göra honom undergiven och behärskad.

Manipulativa människor förhindrade familjebesök och höll honom borta ifrån sina närmasta släktingar.

Vidare fick Michael jobba till utmattning trots att han, enligt La Toya, inte ville göra de ansträngande 50 uppträdandena, som skulle ha startat på måndag på O2 Arena, London.

Han ska även ha blivit rånad på närmare 20 miljoner kronor i form av kontanter och smycken samtidigt som han plågades till döds.

Först om två veckor kan resultaten från den andra obduktionsrapporten presenteras. La Toya säger att hon redan vet vad som kommer att stå i den.

– Jag är övertygad om att alla kommer att bli förvånade när resultaten kommer. Jag kan däremot inte gå vidare in på detta då polisen fortfarande håller på med sin utredning. Men uppgifterna om att det fanns metadon i hans kropp är felaktiga säger hon till News of the World.

– Han hade flera ärr från kanyler på nacken och armarna, och mer om detta kommer att meddelas under de kommande veckorna. Men ingenting har ändrat min uppfattning om att det här var ett mord och jag kommer inte att ge upp förrän jag får veta vem som dödade min bror, fortsätter La Toya Jackson.

När de anhöriga anlände till hans hem efter att han dött blev de chockade över att alla kontanter och smycken var borta. Normalt hade Michael runt två miljoner dollar i hemmet.

–När jag gick igenom huset fanns det inga kontanter eller smycken. Så många hade gått igenom huset innan jag kom dit. Någon gick in och gjorde en bra stöt. Det var väldigt konstigt, säger hon.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!