Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Livsfarlig medicin hittad i Michaels hem

- 01/07/2009, 08:01 -

Medicinen kan ge hjärtstillestånd.

Ett extremt farligt läkemedel, Propofol, som används som bedövning vid kirurgiska ingrepp har hittats i Michael Jacksons hem efter hans död.

Propofol är en oerhört stark medicin finns tillgänglig endast på sjukhus.

– Det finns inte någon möjlighet att detta läkemedel kan vara utskrivet för hemmabruk, säger en källa till TMZ.

Propofol används tillsammans med läkemedlet Lidokain för att uppnå smärtstillande. Lidokain är det läkemedlet som hittades nära Jacksons kropp i samband med hans död.

En av de stora biverkningar av Propofol är hjärtstillestånd om det tas i kombination med smärtstillande läkemedel. Men Propofol är så kraftfullt att det kan stoppa någons hjärta även på egen hand.

Ett sjuksköterska har gått ut med att Jackson bad henne om drogen Diprivan - varumärket för Propofol. Hon säger att han behövde det för sin sömnlöshet men hon vägrade att ge honom den.

Källor säger att drogen är så olämplig för hemmabruk, att om en läkare skrivit ut läkemedlet till Jackson, kan han eller hon kan bli åtalad för dråp, skriver TMZ.

Skrivet av: