Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Läkaren Murray högg Jackson i hjärtat

- 28/06/2009, 13:33 -

Jacksons läkare Conrad Murray högg popikonen i hjärtat med spruta i dödsögonblicket.

LOS ANGELES. Mysteriet kring Michael Jacksons läkare Conrad Murray tätnar. I dödsögonblicket när Jackson slutade andas försökte han återuppliva popikonen genom att hugga honom med en spruta rätt in i hjärtat. Under natten till söndagen har han förhörts av polis och biträtts av toppadvokater som flugits in från Houston.

Pastorn Jesse Jackson, som står nära familjen Jackson, har tillsammans med familjen krävt en ny obduktion för att ta död på spekulationerna kring popstjärnans död. Den ska ha genomförts någonstans i Los Angeles under lördagen, enligt TMZ.com.

Han har också krävt att Jacksons läkare Conrad Murray träder fram och svarar på familjens många frågor kring händelserna innan dödsögonblicket. Murray sägs sitta inne på mer information än han vill delge, vilket frustrerar familjen.

Nya uppgifter pekar på att Jackson började sin sista dag med en sedvanlig "health tonic" bestående av flera receptbelagda mediciner under förmiddagen. Murray anlände vid lunchtid för att injicera det smärtstillande preparatet demorol - ämnet som Jackson, enligt spekulationer, ska ha överdoserats med.

Efter bara 40 minuter drabbas Jackson av svåra andningsproblem, och Murray fattar snabbt beslutet att koppla upp Jackson mot en EKG-apparat för att kontrollera hjärtverksamheten.

Med en injektion av bedövningsmedlet lidokain stabiliserades hjärtslagen. EKG-slagen planade ut och situationen blev allt mer desperat. I ett sista försök fyllde Murray en spruta med rent adrenalin och högg den rakt i hjärtat på Jackson. I extrema fall kan det vara den enda chansen att rädda livet.

– Det var som en scen tagen ur filmen Pulp Fiction, där John Travoltas rollfigur Vincent Vega hugger en nål full med adrenalin rakt i hjärtat på Uma Thurmans Mia för att återuppliva henne efter en drogöverdos, säger en källa till Sunday Mirror.

– En hjärtspecialist med doktor Murrays erfarenhet borde veta precis hur detta ska göras, säger källan.

Murray har erkänt i ett tre timmar långt polisförhör att han var närvarande när Jackson kollapsade, men att han inte är ansvarig för hans död. Via taleskvinnan Miranda Sevcik säger han att han ägnade flera timmar åt att tala med Jacksons familj.

– Utredare säger att läkaren inte på något sätt är misstänkt för något utan att han finns med som ett vittne till denna tragedi, säger hon i ett uttalande, enligt Sky News.

Skrivet av: