6-åring död i svininfluensan

En sexårig flicka från London avled i torsdags efter att ha insjuknat i viruset.


LONDON. Chloe Buckley från nordvästra London avled i torsdags på St Mary's sjukhus i Paddington efter att ha insjuknat i den mexikanska svininfluensan. En rättsmedicinsk undersökning ska nu ta reda på om flickan hade några underliggande hälsoproblem.

Läkarna uppger att flickan smittades av influensan i Storbritannien och säger att det förmodligen inte kommer vara det sista dödsfallet i landet som orsakas av pandemin.

Tidigare i dag bekräftades det också att viruset hade nått Downing Street. Gordon Browns rådgivare i klimatfrågor, Michael Jacobs, har insjuknat, troligtvis under sin senaste vistelse i Mexiko. Det uppgav i dag The Telegraph.

Han har sannolikt inte haft någon direktkontakt med premiärministern sedan han insjuknade för cirka två veckor sedan men försiktighetsåtgärder har vidtagits för att minimera risken att influensan sprider sig.

Nästan 10 000 britter har bekräftats bära på viruset efter att det spridits sig från Mexiko till Storbritannien. Landet har därmed det tredje högsta antalet bekräftade sjukdomsfall i världen efter USA, 33 902, och Mexiko, 10 262.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!