Barack Obama tar råd från bloggare

- 21/07/2009, 15:34 -

Presidenten använder vänsterbloggarna för att trumfa igenom vårdreformen.

När USA:s president Barack Obama gör sig redo för strid om sin stora vårdreform tar han hjälp av allierade bloggare. I måndags bjöd han in ett flertal likasinnade vänsterbloggare till en session via telefon. Strategin ses som ett sätt att använda bloggarna för att enklare kunna trumfa igenom vårdreformen med opinionsbildning i ryggen.

Obama inledde samtalet, som varade i 25 minuter, med att framhålla bloggarnas makt:

"Det är viktigt att fortsätta sätta tryck på medlemmarna av kongressen eftersom det som händer där är ett uttryck för den politiska trögheten som finns i Washington. Och därför är det viktigt att påminna dem om desperationen som vanliga familjer känner i hela landet, varje dag, när de oroar sig över om de ska kunna betala premierna eller inte. Människor måste känna det invärtes, och ni kan hjälpa mig i detta bättre än någon annan."

Samtidigt som bloggarna kunde komma med synpunkter och förslag ville Obama ha tips på hur han ska kunna möta problemet med att motståndare sprider felaktiga uppgifter om reformen, enligt The Huffington Post.

"Jag vet att bloggare är bäst på att slå hål på myter som kan slinka igenom i de stora mediernas vardagliga rapportering. Och det är därför ni kommer att spela en så stor roll när vi når framgång under de kommande veckorna."

Skrivet av: