Fyra terrormisstänkta gripna i Australien

400 poliser deltog i det massiva tillslaget.


MELBOURNE. I ett omfattande tillslag i dag grep polisen i Melbourne fyra män, samtliga misstänkta för att ha planerat ett terrordåd mot en militärbas. Det var efter sju månaders övervakning som polisen slog till.

– Männen hade för avsikt att åka till en arméförläggning och döda så många människor som möjligt, sade Tony Negus, chef för den federala polisen, till Sky News.

Runt 400 poliser deltog i räderna mot männen och det är det näst största tillslaget mot terrorism i landets historia.

Alla de gripna var australienska medborgare med anknytningar till Somalia. Medlemmarna i gruppen tros ha varit i kontakt med den al-Qaida-inspirerade somaliska terrorgruppen al-Shabab och männen ska ha sökt religiöst stöd för sina planerade aktioner.

Somalia har blivit mer och mer aktivt inom terrorism sedan USA och Australien stöttade den etiopiska invasionen i landet. Många såg den fientliga inryckningen som ett kristet korståg i ett muslimskt land och det har underblåst en våg av våldsam nationalism och religiös fanatism i Somalia.

Förhör med männen har pågått sedan de greps. Männen är mellan 22 och 26 år gamla, rapporterar The Australian.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Huawei får ta del av hemlig information

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

1 timme sedan
Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

1 timme sedan
Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.