Ihjälslagen på internetavvänjning

- 05/08/2009, 20:12 -

Personalen slog 16-åringen när han sprang för långsamt.

Deng Senshan, 16, var beroende av internetspel.

Därför skickade hans föräldrar i väg honom på ett läger, en avvänjningsklinik, för att hjälpa honom komma ur sitt beroende av onlinespel.

Valet föll på Guangxi Qihuang Survival Training Camp i södra Kina. Där skulle Deng vara i en månad och sedan komma hem botad var tanken.

Deng Fei, hans pappa, sa till personalen att hans son var mycket blyg och introvert, och att de inte skulle sätta för mycket press på honom de första dagarna. Något personalen höll med om.

Men bara tio timmar senare var han död.

Ute på en springtur hade personalen slagit honom när de tyckte att han sprang för långsamt. Tidigt under söndagsmorgonen förklarades han död, skriver London Times.

– Min son var mycket frisk och ingen brottsling. Han var bara beroende av internet då jag lämnade honom på lägret. Vi kan inte förstå att vår enda son har slagits ihjäl, säger pappan till tidningen.

Enligt överenskommelsen som pappan skrev på skulle lägret hjälpa hans son med att "komma bort i från dåligt beteende, återfå sitt självförtroende och skapa sig en positiv inställning till livet". I detta kontrakt stod det också: "Lägret kan vidta nädvändiga åtgärder, inklusive straff, för att utbilda tonåringen, så länge åtgärderna inte skadar dennes hälsa."

Polisen säger att fyra i personalen har arresterats för samband med tonåringens död, skriver Times.

Förra månaden förbjöd hälsoministeriet elchocksterapi som behandling av internetberoende. En kinesisk undersökning från förra året kom fram till att över 10 miljoner av landets 100 miljoner internetanvändare i tonåren är beroende.

Skrivet av: