Ihjälslagen på internetavvänjning

Personalen slog 16-åringen när han sprang för långsamt.


Deng Senshan, 16, var beroende av internetspel.

Därför skickade hans föräldrar i väg honom på ett läger, en avvänjningsklinik, för att hjälpa honom komma ur sitt beroende av onlinespel.

Valet föll på Guangxi Qihuang Survival Training Camp i södra Kina. Där skulle Deng vara i en månad och sedan komma hem botad var tanken.

Deng Fei, hans pappa, sa till personalen att hans son var mycket blyg och introvert, och att de inte skulle sätta för mycket press på honom de första dagarna. Något personalen höll med om.

Men bara tio timmar senare var han död.

Ute på en springtur hade personalen slagit honom när de tyckte att han sprang för långsamt. Tidigt under söndagsmorgonen förklarades han död, skriver London Times.

– Min son var mycket frisk och ingen brottsling. Han var bara beroende av internet då jag lämnade honom på lägret. Vi kan inte förstå att vår enda son har slagits ihjäl, säger pappan till tidningen.

Enligt överenskommelsen som pappan skrev på skulle lägret hjälpa hans son med att "komma bort i från dåligt beteende, återfå sitt självförtroende och skapa sig en positiv inställning till livet". I detta kontrakt stod det också: "Lägret kan vidta nädvändiga åtgärder, inklusive straff, för att utbilda tonåringen, så länge åtgärderna inte skadar dennes hälsa."

Polisen säger att fyra i personalen har arresterats för samband med tonåringens död, skriver Times.

Förra månaden förbjöd hälsoministeriet elchocksterapi som behandling av internetberoende. En kinesisk undersökning från förra året kom fram till att över 10 miljoner av landets 100 miljoner internetanvändare i tonåren är beroende.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

I slutet av februari övervägde Polen att tillfälligt stänga gränsen mot Ukraina. Nu är de båda länderna nära en lösning på spannmålstvisten, enligt Polens premiärminister Donald Tusk.

Polisen i Vaggeryd rapporterar om trafikolycka

"Flera polispatruller på plats vid trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.