Måndag 25 Okt
Stockholm

Pappa slog ihjäl sin 13-åriga dotter

Grälet urartade fullständigt. Pappan fick tag i en skiftnyckel och klippte till - flera gånger.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I går eftermiddag dödförklarades den 13-åriga flickan på Odense Universitetssjukhus. I dag häktades flickans pappa, misstänkt för att ha mördat sin egen dotter.

Det är fortfarande oklart exakt vad som hände på söndagen i familjens lägenhet i det lugna bostadsområdet i västra Odense. Klart är att ett gräl utbröt. Urartade. Och resulterade i att pappan tappade behärskningen.

Nu framkommer det dock att den 40-årige pappan slog henne minst 20 gånger i huvudet med en skiftnyckel. I förhör på måndagen uppger pappan, lugnt och sansat, att det bara svartnade för hans ögon.

–Hon drog en hobbykniv och började sticka mig i magen och på armarna. Det var inte något jag började blöda våldsamt av men det svartnade för mina ögon, berättade pappan på måndagen i rätten, skriver Ekstrabladet.

Pappan fick tag i en skiftnyckel och började slå och slå och slå.

–Jag slog väl omkring 20 gånger.

–Jag tror jag har slagit ihjäl henne, ska han sagt till frun.

För bara några veckor sedan hade familjen - de 13-åriga tvillingarna, deras pappa, hans nya fru och den ettårige lillebrodern - flyttat in i en större lägenhet för att familjen utökats. Vid 14-tiden i går utbröt ett våldsamt gräl mellan pappan och den 13-åriga dottern. Till slut larmade flickans förtvivlade styvmamma polisen. Men försent.

Ingen i familjen är sedan tidigare känd hos polisen.

Mamman har fått hjälp av psykolog för att bearbeta händelsen. Den döda flickans tvillingbror har tillfälligt tagits om hand av en stödfamilj.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela