Italienska UD dementerar Aftonbladetkritik

Haaretzartikeln om att utrikesminister Frattini krävt fördömande av Aftonbladetartikeln tillbakavisas.


Italienska UD tillbakavisar uppgifterna om att landets utrikesminister Franco Frattini senare vid ett EU-möte kommer att kräva att EU fördömer Aftonbladetartikeln om påstådda organstölder.

I Haaretzartikeln framgår det att Frattini haft ett möte med utrikesminister Carl Bildt. På mötet ska båda varit överens om att arbeta för att anta en resolution som bäddar för att EU under Sveriges ordförandeskap starkt fördömer antisemitism. I artikeln kräver också Frattini att mötet fördömer den omtalade Aftonbladetartikeln.

– Han (Franco Frattini) sa att han avser att kräva att det i mötets slututtalande kommer att finnas med en mening som mycket klart och tydligt säger att påståenden som de som gör gällande att israeler stjäl palestiniers organ är hemska, upprörande och skall bedömas som antisemistiska handlingar, säger Adar Primor, reportern på Haaretz som intervjuade Frattini, till Aftonbladet.

Men Primor tar avstånd ifrån uppgifterna i sin egen artikel om att Frattini krävt ett fördömande av Aftonbladetartikeln.

– De (Frattini och Bildt) ska ha träffats förra veckan, det var en konferens i Rimini - ”Friends of Pakistan” - men just något tal om anti-semitism förekom inte, säger Boris Vasic, vid svenska UD:s presstjänst, till Aftonbladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Turkisk uppmaning om enighet efter Hamasmöte

Kriminalvårdare döms för våld mot intern

En kriminalvårdare på Skänningeanstalten döms av Linköpings tingsrätt för att ha misshandlat en intern.

Sex häktade efter rekordstort knarkbeslag

Sex personer har begärts häktade för synnerligen grovt narkotikabrott. De greps i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm på torsdagen.

Tusentals drabbade av strömavbrott

Ett strömavbrott har under lördagen drabbat Eons kunder i Upplands Väsby kommun norr om Stockholm. Som mest berördes drygt 12 000 av Eons kunder.

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

1 timme sedan
Kan man leva som hemmafru och ändå ha en trygg privatekonomi? Nyheter24 har pratat med Jasmin som lever som hemmafru, och hållbarhetsekonomen Madelén Falkenhäll, för att svara på det.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

1 timme sedan
"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.