Tisdag 22 Jun
Stockholm

Italienska UD dementerar Aftonbladetkritik

Haaretzartikeln om att utrikesminister Frattini krävt fördömande av Aftonbladetartikeln tillbakavisas.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Italienska UD tillbakavisar uppgifterna om att landets utrikesminister Franco Frattini senare vid ett EU-möte kommer att kräva att EU fördömer Aftonbladetartikeln om påstådda organstölder.

I Haaretzartikeln framgår det att Frattini haft ett möte med utrikesminister Carl Bildt. På mötet ska båda varit överens om att arbeta för att anta en resolution som bäddar för att EU under Sveriges ordförandeskap starkt fördömer antisemitism. I artikeln kräver också Frattini att mötet fördömer den omtalade Aftonbladetartikeln.

– Han (Franco Frattini) sa att han avser att kräva att det i mötets slututtalande kommer att finnas med en mening som mycket klart och tydligt säger att påståenden som de som gör gällande att israeler stjäl palestiniers organ är hemska, upprörande och skall bedömas som antisemistiska handlingar, säger Adar Primor, reportern på Haaretz som intervjuade Frattini, till Aftonbladet.

Men Primor tar avstånd ifrån uppgifterna i sin egen artikel om att Frattini krävt ett fördömande av Aftonbladetartikeln.

– De (Frattini och Bildt) ska ha träffats förra veckan, det var en konferens i Rimini - ”Friends of Pakistan” - men just något tal om anti-semitism förekom inte, säger Boris Vasic, vid svenska UD:s presstjänst, till Aftonbladet.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela