Torsdag 13 Maj
Stockholm

Rudy Giuliani siktar mot guvernörsposten

Topprepublikanen överväger att kandidera till senator och guvernör. Kandidaturen får New York-bornas stöd.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

New Yorks förre borgmästare Rudy Giuliani samlade det amerikanska folket efter attackerna mot World Trade Center 2001 likt kungen samlade svenskarna efter tsunamin. Den republikanske tungviktaren överväger nu att kandidera till flera toppuppdrag under 2010.

I det amerikanska presidentvalet 2008 tippades Giuliani till en början att bli republikanernas presidentkandidat tills han brädades av Mitt Romney och John McCain i de tidiga premiärvalen. Strategin att satsa på Florida och de större delstaterna gjorde att han helt försvann från den mediala scenen. Loppet var kört.

I en intervju i NBC:s Meet the Press i söndags deklarerade han att han överväger vilken post han ska kandidera till och att han så småningom kommer att fatta sitt beslut. Det kan utöver senatsposten handla om att han kandiderar till guvernör i Virginia eller New Jersey.

De senaste siffrorna visar att Guiliani skulle vinna över New Yorks demokratiske guvernör David Paterson om det vore val i dag. Men han skulle förlora mot demokraternas Andrew Cuomo.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela