Onsdag 8 Dec
Stockholm

Romney utsedd till Obamas utmanare

De konservativa gräsrötterna vill se Mitt Romney som republikanernas presidentkandidat 2012.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

WASHINGTON D.C. Konservativa aktivister i USA har gjort sitt val. De vill se Massachusetts förre guvernör Mitt Romney som presidendkandidat i valet 2012. Romney, kandiderade så sent som i primärvalet för ett år sedan för republikanerna, men hoppade av i februari samma år.

Det är för tredje året i rad som Romney toppar undersökningen, som gjordes i samband med Conservative Political Action Conference i Washington D.C. Romney fick 20 procent av rösterna, och Louisianas guvernör Bobby Jindal, sedd som republikanernas "Obama", fick 14 procent. Därefter följde förre presidentkandidaten och libertarianen Ron Paul och John McCains vicepresidentkandidat Sarah Palin.

1 757 röstade i undersökningen, där närmare 60 procent var mellan 18 och 25 år gamla. Det ger därmed hopp för andra presidentsugna, som kanske inte har ungdomens stöd, rapporterar CNN.

Övriga valalternativ var Floridas guvernör Charlie Crist, förre talmannen Newt Gingrich, New Yorks förre borgmästare Rudy Giuliani, Arkansas guvernör Tim Pawlenty. Det gick även att ange andra kandidater.

Se Romney med "Who let the dogs out?" nedan.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela