Kennedys sista brev till Obama

Innan han dog skrev den legendariske senatorn Ted Kennedy ett brev till Obama.


Precis innan sin död skrev senator Ted Kennedy ett sista brev till president Barack Obama. I vilket han uttryckte sin djupa beundran inför presidentens ambitioner på det hälsopolitiska området.

Nu när det stormar som mest kring Obamas plan om en nationell sjukvårdsförsäkring väljer Vita huset att offentliggöra brevet.

Så här skriver senatorn:

"När jag tänker på alla år, alla strider och alla minnen från mitt långa offentliga liv känner jag mig övertygad om, i dessa slutets dagar, att jag inte kommer vara med när det händer. Du kommer bli presidenten som slutligen gör lag av den sjukvårdsreform som är vårt samhälles stora oavslutade affär.

För mig har denna kamp pågått över årtionden. Den har inneburit många besvikelser, men aldrig känslan av att vara besegrad. Den var mitt livs politiska strid.

Och under de senaste åren har tron på en seger hållit mig vid liv - och arbetet med att åstadkomma en allmän sjukvårdsförsäkring har uppbådat min energi och min beslutsamhet."

Läs brevet i dess helhet här.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Norsk räktrålare drog upp död kropp

C: KU-anmäler Kristersson och Pourmokhtari

I bästa fall har regeringens klimatredovisning varit vilseledande, i sämsta fall är det rena lögner, anser Centern. Nu KU-anmäls statsminister Ulf Kristersson (M) och klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L).

Bjuder in alla partiledare om hot mot EU-val

Statsminister Ulf Kristersson (M) bjuder in alla partiledare till ett möte med det Nationella säkerhetsrådet för att informera om risken för otillbörlig påverkan inför EU-valet i juni.

Miljöpartiet KU-anmäler Bohlin

Miljöpartiet KU-anmäler ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M). Detta efter hans agerande i samband med att en anställd avskedades från Energimyndigheten.

Storm slår hårt mot Ukrainas sköra elsystem

Tiotusentals människor är utan ström i Ukraina sedan starka stormvindar och skyfall lett till ytterligare skador på landets energiinfrastruktur.

Samband mellan sprängningar utreds – kvinna dog

1 timme sedan
Åklagare ser samband mellan den dödliga explosionen i Storvreta och sprängningar i Hässelby respektive Linköping i september. Ärendena utreds nu ihop.