1 av 5
- Foto: Mike Derer/AP/Scanpix
2 av 5
- Foto: Franklin Reyes/AP/Scanpix
3 av 5
- Foto: Dan Steinberg/AP/Scanpix
4 av 5
- Foto: John McConnico/AP/Scanpix
5 av 5
- Foto: Matt Sayles/AP/Scanpix

År 2050 blir vita minoritet i USA

Snart färre än hälften av befolkningen.


USA har i dag 308 miljoner invånare, varav två tredjedelar tillhör den vita majoriteten (då räknas inte vita så kallade "hispanics", spansktalande immigranter).

Men år 2050 beräknas vita vara i minoritet för första gången. Landet beräknas då ha närmare 400 miljoner invånare och andelen vita tros vara 49,9 procent av befolkningen.

Befolkningen beräknas i övrigt bestå av 12,2 procent svarta (samma siffra som i dag), 28 procent spanjorer och latinamerikaner (15 procent i dag) och sex procent asiater (4,4 procent i dag), skriver Yahoo News!

Beräkningarna är uppskattningar och regleras med jämna mellanrum.

Oavsett prognos ser de vita ut att gå från majoritet till minoritet inom 50 år. Ett besked som sannolikt gör rasister i USA såväl rädda som upprörda.

/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ruttet påskägg för skattebetalarna: Kommunchef tappade bort miljard

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

1 timme sedan
Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

1 timme sedan
Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.