Livni var sexig Mossadagent

Nu skrivs det vitt och brett om något som Israels nya ledare själv inte talar om.


– Hon var medlem i en elitgrupp av agenter, berättar Ephraim Halevy, Mossads förre chef för tidningen The Times.

Tzipi Livni har just blivit vald till ledare för Israels regerande parti Kadima. I och med det kan hon bli premiärminister - om hon får ihop en regeringskoalition.

Hon tjänstgjorde i den israeliska armén där hon blev löjtnant för att efteråt tjänstgöra i Mossad. Där nådde hon stora framgångar genom att flytta mellan europeiska huvudstäder för att lönnmörda arabiska terrorister, skriver den syriska stattidningens ledare på lördag morgon.

Times Online påstår att hon tjänstgjorde i Paris som Mossadagent i början av åttiotalet. En tid då det den franska huvudstaden kryllade av palestinska terrorgrupper.

Livni är dotter till israeliska immigranter som innan statens bildande kämpade i gerillarörelsen för att bilda den israeliska staten. Hon talar franska flytande och jobbade i Paris i en tid då israeliska agenter utförde så kallade våta jobb, lönnmord, på palestinska agenter. De operationer som hon kan ha deltagit i är några av Mossads mest berömda från perioden. Infiltration av Ilich Ramirez Sanchez – kodnamn Schakalen – och Abu Nidals utbrytarfraktion.

Hon kan också ha deltagit i mordet på en av Saddam Hussein anställd egyptisk forskare. Han hjälpte Saddam Hussein att utveckla sitt kärnvapenprogram men hittades mördad på sitt hotellrum i vad som antas vara ett jobb utfört av Mossad. En prostituerad som påstår sig ha hört ljud från hans rum dog i en mystisk bilolycka en månad senare. Ett år efter mordet bombade Israel Saddams kärnreaktor i Osirak.

I hennes träning skulle det i så fall ha ingått att använda sin sexualitet som ett vapen.

– Hon skulle fått lära sig att använda sex för att utpressa, förföra och dominera. Hon skulle blivit instruerad att det är helt okej att använda sin sexualitet för landets bästa, berättar Meir Amit, en före detta Mossadchef, för Ynet News.

Utöver detta kan hon i så fall givetvis också hantera skjutvapen, sprängmedel och hon vet hur man bryter sig in på platser för att stjäla hemligheter.

Hon är med andra ord en kvinnlig James Bond.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Billigare att tanka – dieseln under 19 kronor

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

Minst åtta människor rapporteras ha dödats och ett tjugotal skadats i nattens ryska attacker mot Ukraina. De riktades i huvudsak mot regionen Dnipropetrovsk, enligt inrikesdepartementet i Kiev.

Högsta antalet viltolyckor på tio år

Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.

Klart: Geely har sålt Volvo-aktier

Kinesiska Zhejiang Geely Holding meddelade på torsdagen att man avser att sälja hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo.

Bättre än väntat från Avanza

1 timme sedan
Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Totalstopp i trafiken – frontalkrock mellan två bilar på länsväg 153

1 timme sedan
"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.