Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Terroristerna plågar rabbin

Nyheter | 27/11/2008 13:58

Indisk säkerhetstjänst för samtal med israeliska myndigheter.

BOMBAY. Terroristerna i Bombay har gett sig på israeler efter terrorattacken. För tillfället håller de den israeliska rabbinen Gabriell Holtzberg som gisslan, efter en rad attacker som åtminstone har dödat 101 människor.

Enligt indiska insatsgrupper har en kvinna och ett barn släppts från gisslan. En terrorist uppges vara död i strider. Åtminstone fyra terrorister till finns kvar i den aktuella byggnaden där rabbinen finns, enligt The Independent.

Rabbinen jobbar normalt som verksamhetschef för ett kafé och en synagoga i staden. Den indiska säkerhetstjänsten har informerat den israeliska underrättelsetjänsten att den planerar att göra en stöt mot byggnaden, där rabbinen uppges ligga skadad.

– Israeler är förmodligen involverade, men vi har ingen information som stödjer det eller om hur många som finns där och hur de mår, säger Yigal Palmore, utrikesministerns talesman.

Skrivet av: