Terroristerna plågar rabbin

Indisk säkerhetstjänst för samtal med israeliska myndigheter.


BOMBAY. Terroristerna i Bombay har gett sig på israeler efter terrorattacken. För tillfället håller de den israeliska rabbinen Gabriell Holtzberg som gisslan, efter en rad attacker som åtminstone har dödat 101 människor.

Enligt indiska insatsgrupper har en kvinna och ett barn släppts från gisslan. En terrorist uppges vara död i strider. Åtminstone fyra terrorister till finns kvar i den aktuella byggnaden där rabbinen finns, enligt The Independent.

Rabbinen jobbar normalt som verksamhetschef för ett kafé och en synagoga i staden. Den indiska säkerhetstjänsten har informerat den israeliska underrättelsetjänsten att den planerar att göra en stöt mot byggnaden, där rabbinen uppges ligga skadad.

– Israeler är förmodligen involverade, men vi har ingen information som stödjer det eller om hur många som finns där och hur de mår, säger Yigal Palmore, utrikesministerns talesman.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

General Motors lyfter vinstprognos

Dödade 76 katter – för att katt repade hans bil

En sydkoreansk man har dömts till 14 månaders fängelse för att ha tagit livet av ett 70-tal katter.

Häktade flyttas under Eurovisionveckan

Arrestplatser i södra Sverige ska frigöras inför Eurovision Song Contest i Malmö. Detta för att polisen ska kunna hantera situationer där ett stort antal personer grips eller omhändertas, rapporterar Göteborgs-Posten.

Västervik: Polisen rapporterar om brand

"Brand på Gundelvägen, Gamleby.", skriver polisen på sin hemsida.

Finlands president: Tala mindre om krig

Sverige och Finland har som nya Nato-medlemmar en viktig roll i att bidra till fred, anser Finlands president Alexander Stubb. Det bästa sättet att undvika krig är att tala mindre och förbereda mer, säger Stubb i riksdagen.

Ny gränsdragning pågår i svårlöst konflikt

Armenien och Azerbajdzjan har börjat "fixa" sin hårt omstridda gräns, meddelar ärkefienderna. Gränsdragningen utgör ett försök att normalisera den ytterst frostiga relationen mellan länderna och undvika nya blodiga sammandrabbningar i regionen.