Pakistan förnekar terrorkoppling

Pakistan förnekar all inblandning i terrorattackerna i Bombay.


Pakistan förnekar alla inblandningar i terrorattackerna i Bombay som krävde 174 människoliv. Från Indien menar man att man har bevis för att den enda överlevande mannen - Mohammad Ajmal Qasam - har kopplingar till Pakistan. Samtidigt säger Pakistans ambassadör i London, Wajid Hasan, att det är en "mycket förvirrad situation" som råder och att det är viktigt att inte ta det som sägs på för stort allvar.

På frågan om hur Pakistan fruktar de eventuella indiska reaktionerna på dåden svarar han att "vi måste förbereda oss på alla eventualiteter". Pakistan har varnat för att de kommer att förflytta trupper till den indiska gränsen om spänningarna ökar. En tjänsteman i Islamabad säger att de två närmaste dagarna kan vara avgörande för parterna sinsemellan.

En tilltagande ilska har uppkommit bland Indiens befolkning efter attackerna och invånarna kräver ett svar. De har varit kritiska mot sina politiska ledare efter dåden och menar på att även de besitter ett visst ansvar för det som har hänt. Den indiske inrikesministern har valt att avgå och uppgifter har kommit om att den överlevande Qasam har berättat att han och hans män hade velat göra ett "indiskt 9/11".

Andra rykten säger att terrorgruppen Lashkar-e-Taiba har kopplingar till attentaten. Även denna grupp är Pakistanbaserad och har kämpat mot indiska styrkor i det omstridda Kashmir. Det var Lashkar-e-Taiba som låg bakom attacken mot Indiens parlamentsbyggnad, skriver Sky News.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!