Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Äntligen agerar Zimbabwes regering

- 04/12/2008, 05:50 -

Zimbabwe ber omvärlden om hjälp.

Äntligen verkar det som om Zimbabwes regering har beslutat sig för att agera mot den koleraepidemi som härjar landet. Tidigare har myndigheterna uppgett att de haft epidemin under kontroll samtidigt som de misstänks ha mörkat de verkliga dödssiffrorna.

Under ett möte med biståndsorganisationer under onsdagen bad hälsominister David Parirenyatwa slutligen om hjälp med mediciner och utrustning för att dämpa den epidemi som rasar bland befolkningen och riskerar att sprida sig vidare till angränsande länder.

– Vad regeringen har gjort i dag är att be om hjälp och vi är väldigt angelägna om att tillgodose den, säger Paul Greenwood, Världshälsoorganisationen, till BBC.

Tidigare har Zimbabwes regering hävdat att epidemin varit under kontroll och skyllt den på utländska sanktioner mot president Robert Mugabe. Samtidigt som polis våldsamt slagit ned mot protester från landets sjukvårdspersonal.

Hittills har över 12 000 fall av kolerasmitta registrerats i Zimbabwe sedan augusti, uppger källor från FN.

Skrivet av: