Söndag 28 Nov
Stockholm

Bomber hittade efter PAD:s blockad

När demonstranterna i Thailand övergav sin blockad lämnade de kvar bomber och vapen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När de regeringsfientliga demonstranterna i PAD i Thailand övergav sin blockad av premiärministerns kontor för att i stället inleda blockaden av Bangkoks flygplats hittade polisen både bomber och vapen i området.

Polisen fann flera molotovcocktails, hemmagjorda bomber, påkar och macheter runt regeringshuset, säger generalmajor Anan Srihiran på Bangkokpolisen till AFP.

Demonstranterna intog området i augusti och övergav det inte förrän i måndags. Enligt polisen har ockupanterna orsakat skador motsvarande nästan sex miljoner svenska kronor när de tältat på området.

Bland annat har demonstranterna använt elektricitet och vatten för stora summor. Enligt polisen har också bilar och smycken stulits från området. En anonym donator har dock lämnat ett bidrag på motsvarande 50.000 kronor till vattenräkningen.

Den thailändske kungen Bhumibol kommer inte - som tidigare aviserats - att hålla sitt årliga tal till nationen med anledning av sin födelsedag, rapporterar Reuters.

I stället kommer landets kronprins att hålla talet i sin fars ställe. Kungen han blivit "lätt sjuk", enligt kronprinsen. Den thailändska kronprinsessan har enligt Reuters sagt att kungen, som fyller 81 på fredag, drabbats av en halsinfektion och behandlas med dropp.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela