Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Bomberna måste ha proportioner"

- 04/01/2009, 03:43 -

Israel: Vi försöker träffa så exakt det går.

USA. Palestinas USA-ambassadör Rijad Mansour uttryckte sig i natt svensk tid i en intervju att Israel tar i med för mycket vapenkraft. Alltför många civila dör.

– Om Israel vill skjuta missiler mot Gaza så måste det finnas proportioner. De kan inte ha 1,5 miljoner palestinier i sikte. Det här måste stoppas omedelbart, sa Rijad till CNN.

Drottning Noor av Jordanien talade om att båda sidorna måste sluta döda civila. Hon beskriver Gaza som en "humanitär katastrof". Även hon talade om att Israels insatser var väl överdrivna.

"88 procent av de skadade tillhör Hamas"

Asaf Shariv, Israels generalkonsul i New York, frågade i en intervju med CNN vad som var proportioner.

– Vi försöker med alla medel att träffa så exakt det går. Samtidigt skickar Hamas missiler mot israeliska städer och dödar hundratals. Medan 88 procent av de vi skadar tillhör terrororganisationen Hamas, säger Shariv.

Mark Regev, talesman för den israeliska regeringen, trodde inte att en omedelbar vapenvila skulle vara en bra lösning.

– Vi vill ha fred, men inte en sådan där ett krig kan bryta ut när som helst. Vi har över en miljon israeler som bor nära gränsen till Gaza, de flesta barn. Vi måste skydda dem, sa Regev till CNN.

Regev påminde också om att Hamas håller israeliska soldater, och som han såg det - även det palestinska folket, som gisslan.

CNN:s intervju med Rijad Mansour

Inslag: Intervju med drottning Noor av Jordanien

Inslag: CNN intervjuar Asaf Shariv

Skrivet av: