Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Markstyrkor in i Gaza

- 03/01/2009, 20:02 -

Israeliska markstyrkor har gått in i Gaza. Det bekräftar en taleskvinna för den israeliska armén.

I skydd av mörkret rullade den israeliska konvojen in i Gaza. Militärfordon och stridshelikoptrar ska ha passerat gränsen, enligt ett palestinskt vittne.

9 000 poliser står redo för att möta den israeliska konvojen, rapporterar Al-Jazeera.

– Hemläxan är gjord. Vi är redo. Vi kommer att segra eftersom vi är förberedda. Och vi kommer aldrig att ge upp, sade Hamasledaren Khaled Meshaal igår.

– Vi har precis gått in i fas två i vår operation mot Hamas infrastruktur, sa den israeliska arméns språkrör Avital Leibovich till CNN under lördagkvällen. Och enligt Avital finns inga planer på att trappa ner. Snarare tvärtom.

– Vi har fortfarande väldigt många mål kvar att attackera, sade Avital Leibovich till CNN. Till sin hjälp har Israel toppmoderna raketer av typen Grad. Hamas använder sig av den enklare modellen Qassam, skriver CNN.

– Det är ingen skolpicknick direkt. Vi pratar om många långa dagar, sade den israeliska militärens talesman Avi Benayahu till Sky News.

Israel har genomfört över 30 flygangrepp. Sedan "Operation gjutet bly" inleddes har mer än 700 flygattacker satts in mot Gazaremsan. Närmare 450 palestinier har dödats och omkring 2 300 människor har skadats, enligt sjukhuskällor i Hamaskontrollerade Gazaremsan.

– Vi ska gnugga deras näsor i sanden. Om de kör in markstyrkor ska vi lära dem en läxa de aldrig kommer att glömma. Den israeliska armén är de riktiga förlorarna, sade Abu Thaer, som är ledare för Fatahs martyrbrigad al-Aqsa.

Video: Marktrupper går in i Gaza

Skrivet av: