Stockholm

Travoltas son kunde ha räddats

Att medicineringen avbröts kan ha varit det som orsakade Jetts död menar vissa läkare.


Läs mer

Travoltas advokat, Michael McDermott, berättar nu att Jett fick medicin för sina epileptiska anfall, men att familjen valt att avbryta medicineringen.

John Travoltas 16-årige son Jett hittades död i familjens fritidshus på Bahamas förra fredagen. Orsaken till dödsfallet är fortfarande oklar men det tros handla om ett anfall. Den unge Jett led av flera allvarliga sjukdomar som krävde strikt medicinering.

– Det är mycket farligt att avbryta behandling mot anfall. Den enda gången man gör det är om patienten har varit fri från anfall de senaste två åren, säger läkaren Yousef Mohammad, vid Ohio State Medical Center i Columbus, som tittat på fallet i efterhand, till The Sun.

Familjen tyckte inte att medicinen var tillräckligt verksam och var orolig att sonen skulle få leverskador och slutade därför med medicinen.

– Det finns många olika läkemedel att välja på, men man slutar inte bara med dem, tillägger Mohammad.

Det har förekommit spekulationer om att John Travolta avstått från att medicinera sin son med hänvisning till scientologiläran, som ställer sig kritisk till läkemedel. Nyligen försvarade Lisa Marie Presley scientologin och menade att Jetts död inte hade något med det att göra.

Sonen kremerades på Bahamas. Begravningen kommer att äga rum på torsdagen i familjens hem i Ocala i Florida.

John Travolta berättar om att förlora nära och kära:

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.