Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Travolta utpressad efter sonens död

Nöje | 24/01/2009 09:14

Utpressarna krävde John Travolta på 25 miljoner dollar och hotade med att visa bilder på sonens döda kropp.

Vissa har ingen skam i kroppen. Kort efter John Travolta förlorat sin son, blir han utpressad på 25 miljoner dollar av en eller flera misstänkta personer som hotat med att publicera bilder på hans döda son.

Bahamaspolisen har tagit in tre personer för förhör efter att skådespelaren blivit utsatt för utpressningen.

– Vi har tagit emot en rapport gällande försök till utpressning. Vi har tagit in två personer till förhör som hjälper oss med utredningen, säger assisterande polischef Raymond Gibson, till CNN.

Ambulansföraren Tarino Lightbourne som körde den döende sonen, Jett Travolta, med sjuktransport efter händelsen är en av de förhörda. Lightbourne gick också ut i medierna och berättade om när han försökte rädda livet på Jett.

Parlamentsledamoten Obie Wilchcombe, vän till familjen Travolta, togs också in av polisen för utpressningsförsök. Ytterligare ett namn har figurerat i härvan. En kvinnlig senator på Bahamas, vid namn Pleasant Bridgewater förhördes också av Bahamaspolisen, enligt BBC. Hon och Wilchcombe släpptes dock på fredagen, men ambulansföraren Lightbourne sitter fortfarande häktad.

Wilchcombe förnekade senare någon som helst inblandning i härvan och menade att bara en person var skyldig till utpressningen, enligt TMZ. Vissa källor pekar på att samtliga av dessa tre är inblandade i den hänsynslösa utpressningen.

– Beklagligt nog, även i en stund av sådan fruktansvärd sorg, finns det ofta några få människor som försöker dra nytta av situationen i förhoppning om att tjäna några miljoner dollar, sa en av Travoltas advokater, enligt CNN.

Det var den 2 januari i år som John Travoltas 16-årige son, Jett, avled efter ha fått en anfall och ramlat i badkaret i familjens semesterhus på Bahamas. Sonens kropp kremerades på Bahamas för att sedan föras till familjens hem i Florida.

Obduktionen tog tid och spekulationerna var många kring sonens död eftersom han led av många sjukdomar. John Travolta, hustrun Kelly Preston och den åttaåriga dottern Ella Bleu sörjer nu bortgången av Jett.

Den 54-årige skådespelaren låter hälsa genom sina advokater att han inte har någon kommentar kring utpressningen.

Obie Wilchcombe om Travoltatragedin i Larry King's show:

Skrivet av: