Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gaza får hjälp via kustvägen

- 12/01/2009, 15:37 -

Ett skepp kommer lastat med medicin och doktorer.

CYPERN. Eftersom de flesta gränsövergångar in till Gaza är kontrollerade satsar nu ett gäng fredsaktivister på vattenvägen.

I dag lämnade Arion Larnaca hamn på Cypern med 30 fredsaktivister från "Fria Gaza"-gruppen och 15 doktorer ombord. De hoppas komma igenom Israels hårt hållna blockad för att lämna över medicin till de skadade palestinierna, skriver Earth Times.

Som Nyheter24 tidigare rapporterat gjordes en liknande insats med båten SS Dignity den 30 december, men de fick vända efter att den israeliska kustbevakningen fått fatt på dem. Detta hindrar dock inte aktivisterna på Arion.

– Vi vet att det är svårt att komma igenom blockaden. Men situationen är dramatisk i Gaza så vi måste ändå försöka. Vi hoppas komma fram på tisdag vid tolvtiden, sa den grekcypriotiska parlamentarikern Sofia Sakorafa i ett radiomeddelande, skriver Haaretz.

Skrivet av: