Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kändisarnas protest mot Gazakriget

Nyheter | 12/01/2009 08:48

En samordnad aktion går Sveriges kulturelit till attack mot "massakern" i Gaza.

"Vi kan inte stillatigande se på massakern som nu pågår i Gaza. Det är på tiden att svenska intellektuella och kulturarbetare höjer sina röster i protest mot massakern i Gaza och mot Sveriges, EU:s och FN:s handfallenhet och passivitet. Det är en stor skam och skandalös dubbelmoral att det internationella samfundet accepterar att Israels massiva militära angrepp mot Gaza får fortgå med hundratals döda och tusentals skadade som följd."

Så inleder Sveriges kulturelit sitt upprop mot Israels krig i Gaza. Det är efter ett initiativ från musikern, tonsättaren och konstnären Dror Feiler som flera kändisar och kulturarbetare har slutit upp för att protestera mot händelserna i mellanöstern. Hittills har mer än 800 palestinier dött, varav mer än 200 barn. Även flera israeler har fallit offer för Hamas raketattacker.

"Vi vädjar nu till det internationella samfundet att ingripa för att stoppa den pågående massakern i Gaza och förhindra en förestående total humanitär katastrof. Det internationella samfundet måste kraftfullt agera för en fredlig lösning på konflikten, så att en palestinsk stat bildas enligt FN:s resolution 242. Vi som undertecknar detta upprop kräver: Stoppa massakern i Gaza nu! Sverige agera nu!".

På listan av artister, författare och skådespelare finns Alexander Skarsgård, Regina Lund, Suzanne Osten, Peter Birro, Tiina Rosenberg, Håkan Lidbo, Mian Lodalen med flera, enligt DN.

Skrivet av: