Kändisarnas protest mot Gazakriget

En samordnad aktion går Sveriges kulturelit till attack mot "massakern" i Gaza.


"Vi kan inte stillatigande se på massakern som nu pågår i Gaza. Det är på tiden att svenska intellektuella och kulturarbetare höjer sina röster i protest mot massakern i Gaza och mot Sveriges, EU:s och FN:s handfallenhet och passivitet. Det är en stor skam och skandalös dubbelmoral att det internationella samfundet accepterar att Israels massiva militära angrepp mot Gaza får fortgå med hundratals döda och tusentals skadade som följd."

Så inleder Sveriges kulturelit sitt upprop mot Israels krig i Gaza. Det är efter ett initiativ från musikern, tonsättaren och konstnären Dror Feiler som flera kändisar och kulturarbetare har slutit upp för att protestera mot händelserna i mellanöstern. Hittills har mer än 800 palestinier dött, varav mer än 200 barn. Även flera israeler har fallit offer för Hamas raketattacker.

"Vi vädjar nu till det internationella samfundet att ingripa för att stoppa den pågående massakern i Gaza och förhindra en förestående total humanitär katastrof. Det internationella samfundet måste kraftfullt agera för en fredlig lösning på konflikten, så att en palestinsk stat bildas enligt FN:s resolution 242. Vi som undertecknar detta upprop kräver: Stoppa massakern i Gaza nu! Sverige agera nu!".

På listan av artister, författare och skådespelare finns Alexander Skarsgård, Regina Lund, Suzanne Osten, Peter Birro, Tiina Rosenberg, Håkan Lidbo, Mian Lodalen med flera, enligt DN.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

1 timme sedan
Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Polisen i Göteborg rapporterar om knivlagen

1 timme sedan
"Två personer bråkar på Nils Erikssonsplatsen. En av dem ska enligt de första uppgifterna bära kniv.", skriver polisen på sin hemsida.