Terroranklagade britter nekar

De tre terromisstänkta håller masken: "Vi är oskyldiga."


Tre män som anklagas för delaktighet i förberedelserna för terrorattentaten i London den 7 juli 2005 förklarade sig oskyldiga, när deras rättegång började om på måndagen.

Den första rättegången avslutades i augusti utan att juryn lyckades ena sig om ett utslag.

De tre männen, alla bosatta i Leeds i norra England, anklagas för att ha hjälpt de fyra personer som utförde självmordsattentaten på tre tunnelbanetåg och en buss. De ska bland annat ha gjort en rekognosceringstur genom London. De misstänks inte för att ha medverkat till att tillverka eller transportera sprängladdningarna.

I attentaten 2005 dödades 52 människor och flera hundra skadades.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Juryn till Trumps rättegång utsedd

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

Räddningspersonal har fört bort en person på bår efter att en brand släckts utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, rapporterar AP.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.