Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Död och förödelse i krigets spår

- 20/01/2009, 07:55 -

Över 1 300 palestinier har dödats, 5 400 skadats och 22 000 byggnader har totalförstörts under Israels tre veckor långa offensiv.

Gazakriget lämnar en humanitär-, sanitär- och ekonomisk katastrof efter sig. Det 22 dagar långa kriget mellan Israel och Hamas har skördat över 1 300 palestinska dödsoffer och 13 israeliska.

159 palestinska barn har dödats, bland annat när en FN-skola attackerades av israeliska raketer på lördagen, berättar FN-talesmannen John Ging.

– Den främsta känslan hos befolkningen här är en fruktansvärd sorg. Så många familjer har förstörts på så många sätt, säger John Ging, FN-talesman i Gaza, till CNN.

Omkring 5 400 palestinier har skadats i attackerna och vårdas under mycket svåra omständigheter, eftersom även sjukhus varit mål för raketattacker. Den Statistiska Centralbyrån i Palestina rapporterade att 22 000 byggnader har totalförstörts, varav 50 FN-byggnader. Tusentals människor saknar bostad och 400 000 människor är fortfarande utan vatten.

En uppsatt militär inom Israels försvarsstyrka hävdade på måndagen att "kriget inte är emot palestinierna", utan mot Hamas. Men den enorma massförstörelsen i Gaza och drabbar främst civilbefolkningen.

Det kommer att kräva fred och stora ekonomiska resurser för att bygga upp området.

Video:

Skrivet av: