Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kim mötte kinesiskt sändebud

- 23/01/2009, 13:05 -

Nordkoreas ledare såg sjuklig ut.

Nordkoreas ledare Kim Jong-Il träffade i dag ett sändebud från Kina i huvudstaden Pyongyang, det första mötet med ett utländska sändebud som han deltar i sedan i augusti.

Kim Jong-Il ska enligt uppgifter från Sydkorea ha drabbats av ett slaganfall i somras. Enligt bedömare visar fredagens framträdande att han är tillräckligt frisk att styra kommunistlandet.

Den statliga tv-stationen KRT visade 15 stillbilder på Kim och Wang Jiarui, chef för det kinesiska Kommunistpartiets internationella avdelning, när de satt och åt lunch.

Kims mage, som varit ett av hans signum, såg mindre ut än för ett år sedan. På bilder från den kinesiska nyhetsbyrån Nya Kina såg hans hand dessutom ut att vara ordentligt svullen.

Nordkoreas statliga medier har publicerat ett flertal bilder på Kim de senaste månaderna, men bildernas äkthet har ifrågasatts, som Nyheter24 tidigare rapporterat om. Det finns inte heller några rörliga bilder på Kim, vilket lett till spekulationer i Sydkorea om att sviterna från slaganfallet fortfarande märks.

Mötet med Wang kan vara ett sätt att framhäva att Kim har ett fast grepp om makten inför valet till Högsta folkförsamlingen i mars.

Skrivet av: