Amerikansk sekt skakas av familjemord

Mamman till sektledaren David Koresh blev knivmördad av sin syster.


HOUSTON. Sektledarens mor knivhöggs av sin syster. Den davadianska sekten Davidian Branch Davidian Seventh-Day Adventists skakas nu av ett familjemord. Det är mamman till sektgrundaren David Koresh som har råkat ut för en knivattack. Polisen har omhändertagit Koreshs moster som misstänks för mordet.

Under fredag eftermiddag hittades Bonnie Clark Halderman, 60, i sin syster Beverly Parks hem, nära Chandler i Henderson County.

– Det är fortfarande under utredning, och vi vet inte riktigt vad motivet var eller vad som orsakade den här händelsen, säger Ray Nutt, sheriff vid Henderson County, till Fox News.

Ett flertal poliser skickades därefter iväg i en räd mot huset. Där befann sig två kvinnor och en kniv, som tros vara mordvapnet, hittades. Systern Clark, 54, omhändertogs utan borgen. Hon har än så länge inte fått någon advokat.

Halderman gav 2007 ut självbiografin "Minnen från davidianerna: självbiografin av David Koreshs mor", som beskrev hur hennes son Vernon Howell, blev David Koresh, ledaren för davidianerna.

1993 väckte sekten global uppmärksamhet då en polisstyrka på 76 man från ATF och FBI stormade sektgården utanför Waco för att göra en husrannsakan i jakt på illegala vapen. Davidianerna valde att besvara med skottlossning. Fyra agenter avled och 20 skadades i eldgivningen. Gården belägrades i 51 dagar och till slut kunde davidianerna drivas ut.

Svart humor med David Kornesh nedan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!