Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sexförbrytare flyttade ihop – trots protester

Nyheter | 23/01/2009 17:15

Två av Storbritanniens värsta sexförbrytare lockar småpojkar till sin lägenhet.

STORBRITANNIEN. Två av Storbritanniens värsta sexförbrytare bor ihop. Stephen Carruthers, 49, och John Bates, 45, flyttade direkt ihop efter att de släppts från fängelse. Tillsammans har paret sedan förgripit sig på ett antal unga pojkar, och står nu inför rätta.

Men i rädslan för att bryta mot de mänskliga rättigheterna kan man inte tvinga paret att flytta isär. Dock anser man att de borde bevakas noggrant. Invånarna i Blackpool befinner sig i skräck över pedofilerna, som enligt vittnesmål förvandlat sin lägenhet till "en pervers lya".

– Det är väldigt störande med tanke på riskfaktorerna, att två farliga sexförbrytare tillåts leva tillsammans, menar Claude Knights, chef för Kidscape.

Enligt uppgifter ska männen ha siktat in sig på fyra pojkar, som de sedan lockat till lägenheten genom mutor. En av pojkarna mådde så dåligt efter övergreppen att han funderade på att ta livet av sig.

– Det var nästan oundvikligt att de skulle begå brott igen, och att de skulle mata varandras behov att förgripa sig på barn, säger Knights, enligt Daily Mail.

Under dagen fortsatte förhandlingarna, och de båda männen riskerar nu långa fängelsestraff.

Skrivet av: