Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Arbetslös pappa mördade familjen

Nyheter | 28/01/2009 05:20

Mannen sköt ihjäl hustrun och barnen innan han tog sitt eget liv.

Sju personer från samma familj hittades döda i sitt hem i Wilmington, söder om Los Angeles i Kalifornien. Polisen tror att fadern i familjen skjutit ihjäl hustrun och de fem små barnen innan han tog sitt eget liv.

Polisen larmades på tisdagen av en lokal tevestation som fått samtal och faxmeddelande från en man som hotat att ta livet av sig och sin familj. Enligt meddelandet skulle anledningen vara att mannen blivit av med jobbet på ett sjukhus i Los Angeles.

Barnen ska ha varit två tvillingpar, två och fem år gamla, och en åttaårig flicka.

Ekonomiska problem bakom mord och självmord

Los Angeles-området har drabbats av flera familjedramer med dödlig utgång på senare tid. I december rusade en man utklädd till jultomte in till sina före detta svärföräldrar och dödade sin exfru och hennes släktingar. Nio människor miste livet innan han begick självmord. I oktober sköt en man ihjäl hustru, tre barn och svärmor innan han tog sitt eget liv. Motivet skulle i det fallet ha varit ekonomiska problem.

Efter tisdagens tragiska mord uppmanade Los Angeles-polisens biträdande chef Ken Garner människor i ekonomisk knipa att söka samhällets hjälp. Det finns lokala hjälpprogram, sade han.

–Det är vad vi hoppas, att människor ska söka rådgivning, söka hjälp, snarare än att gå den här vägen, det är inte rätt utväg, sade han.

– Det var en ohygglig scen. Jag har varit vid polisen i 32 år och jag har aldrig sett något liknande, sade han om brottsplatsen.

Det sjukhus där både den misstänkte gärningsmannen och hans mördade hustru tidigare har arbetat gick under dagen ut med ett pressmeddelande där de beklagade det inträffade, uppger Los Angeles Times.

Skrivet av: