Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polis sköt ihjäl kvinna i Norge

Nyheter | 23/01/2009 14:53

En polisman sköt ihjäl en kvinna till vid en skola i Nordnorge på fredagsmorgonen, för att sedan försöka ta sitt eget liv.

Polisen misstänker att skottdramat i Nordnorge på förmiddagen var en familjetragedi. Den skottskadade mannen ska först ha skjutit kvinnan och därefter sig själv, enligt polisen.

Den skottskadade mannen har i 20 års tid arbetat som polis i Tromsö polisdistrikt.

– Jag kan bekräfta att han har använt ett tjänstevapen, säger polischef Truls Fyhn, till NRK.

Vid en presskonferens berättade polisen att den man som sagts ha dött på sjukhus inte är död. Polismannen vårdas på sjukhus för livshotande skador.

Kvinnan skulle på fredagen arbeta sin sista dag som lärarpraktikant på skolan. Polisen larm fick vid halvniotiden om att två personer skjutits på en parkering utanför Slettaelva på grundskolan i Tromsö.

När polis och ambulans kom till platsen kunde man konstatera att kvinnan var död och att mannen hade livshotande skador. Enligt polisen har endast mannen varit beväpnad.

Kvinnan gjorde sin lärarpraktik på skolan och enligt polisen hade paret, mellan 40 och 50 år gamla, en kärleksrelation.

Många föräldrar till barnen på skolan och till barn på en förskola i närheten tog sig dit sedan händelsen blivit känd. Skolan och polisen uppger dock att inget av barnen var direkt inblandade i dramat.

Kommunen har upprättat en krisgrupp för att ta hand elever som mår dåligt. Parkeringsplatsen ligger bara 50 meter från skolan.

Skrivet av: