Fredag 21 Jan
Stockholm

Castro: Obama stödjer folkmord

Fidel Castro kritiserar Barack Obama för att stödja massmord av palestinierna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

För bara några veckor sedan var Fidel Castro mycket försonlig i tonen när han talade om Barack Obama. Bland annat skildrade han Obama som "en levande symbol av den Amerikanska drömmen". Nu kritiserar han presidenten för att stödja massmord av palestinierna.

USA:s president Barack Obama har tidigare visat stöd för Israel, men samtidigt förespråkat att palestinierna bör få en egen stat. Presidenten har också uttryckt förståelse för Israels krigföring i Gazaremsan. Något som Castro reagerat på.

I en ny artikel fördömer han Obama för att stödja de israeliska försvarsattackerna. Enligt Castro demonsterade detta "den missbrukande karaktären av imperiets makt" och insisterade att det skulle bidra "till folkmordet av palestinierna".

"Vår vän Obama har fallit ned i stödet för Israels folkmord av palestinierna", står det bland annat i artikeln, enligt Haaretz.

Den forne presidenten skrev också i artikeln att det område som USA hyrt av Kuba vid Guantanamo bör ges tillbaka till landet.

"USA:s president måste respektera det här till varje pris", menar Castro.

Fidel Castro avslutade med att skriva att han troligtvis inte kommer att överleva igenom Obamas första period som president, och att " kubanska myndigheter inte ska känna sig bundna av mina sporadiska reflektioner, min hälsa, eller min död."

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela