Hamasledningen i Teheran

Nu samlar Hamas stöd för sin kamp.


–En delegation på högsta nivå inom Hamas kom på söndagen till Teheran för samtal med Irans ledare. Det islamistiska palestinska rörelsen vill samla stöd efter den israeliska invasionen av Gazaremsan, sade en Hamastalesman.

Delegationen leds av Hamas högste ledare Khalid Mishal och ska bland andra träffa Irans andlige ledare ayatolla Ali Khamenei och president Mahmoud Ahmadinejad.

Iran har tillsammans med Syrien backat upp Hamas under Israels offensiv, som avbröts sedan båda parter tillkännagivit vapenvila.

Hamas anser att rörelsen vunnit sympatier på offensiven, och Hamasledningen, som lever i Syriens huvudstad Damaskus, har rest runt till flera länder i regionen för att ge sin syn på läget.

På den iranska nyhetsbyrån IRNA kan du läsa Hamasledaren Ismail Haniyehs meddelande till den andliga och högste ledaren i landet, ayatolla Ali Khamenei.

Han skriver bland annat att Irans hjälp varit ovärderlig under kriget och förutsätter att den kommer fortsätta hjälpa landet att stå emot USA:s brutala regering och den kriminella regeringen i Israel.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!