Mordmisstänkt svensk omhäktad

Den svenske artisten ska ha kört över sitt offer i Los Angeles.


Det var i november förra året som den svenske artisten anhölls i Los Angeles misstänkt för mord. Offret är den 55-årige norskättade pianisten John Osnes. Han var ute och promenerade och ska ha slagit till svenskens hyrbil när den kom i hans väg. Den svenske artisten ska ha svarat med att kliva ur bilen, slå ner offret, sparka honom i huvudet, köra över honom med bilen och sedan åka därifrån.

Efter att ha häktats den 17 december, och suttit inlåst sedan dess, bestämdes det på en förhandling i Los Angeles på måndagen att svensken ska omhäktas.

– Det var en rutinmässig förhandling, säger Nina Ersman, Sveriges generalkonsul i Los Angeles, till TT.

Domstolen beslutade samtidigt att de förberedande förhandlingarna inför rättegången ska hållas den 6 mars eller strax därefter.

– Ingenting har förändrats i min klients häktningsvillkor. Men åklagaren gav mig obduktionsrapporten i dag och jag ska nu sätta mig och gå igenom den inför den förberedande förhandlingen, säger Donald Etra, svenskens advokat.

Etra har tidigare försökt få domstolen att sänka borgenssumman på en miljon dollar, motsvarande drygt åtta miljoner kronor, men utan framgång.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

1 timme sedan
Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.