Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ny anklagelse mot Zimbabwe-minister

Nyheter | 15/02/2009 11:40

Nu anklagas Roy Bennett för terrorism.

Den zimbabwiska polisens anklagelse mot politikern Roy Bennett för förräderi har lagts ned. Men den har ersatts med andra brottsrubriker: förberedelse till terrorhandlingar, banditverksamhet och sabotage, sade hans advokat Trust Maanda på söndagen.

– Polisen måste ha insett att den inte stod på fast mark. Deras fall skulle inte ha varit vattentätt.

– Bennett förhörs just nu av polisen. Han ska infinna sig i domstol på måndag för att ta del av de nya anklagelserna, sade Maanda.

Den vite jordbrukaren Bennett är medlem av oppositionspartiet MDC. Han var utsedd till vice jordbruksminister i samlingsregeringen. Men i fredags greps han på en flygplats utanför Harare, strax innan president Robert Mugabe ledde samlingsregeringens edsceremoni.

Den 52-årige Bennett är kaffeodlare från Chimanimani, en bördig region nära Mocambique. Han kom tillbaka till Zimbabwe i januari efter tre års landsflykt i Sydafrika, dit han flydde efter att ha anklagats för att ha planerat att mörda Mugabe.

Skrivet av: