Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Clinton varnar Nordkorea

Nyheter | 17/02/2009 13:57

Utrikesministern menar att man övervakar landet mycket noggrant.

JAPAN. Utrikesministern Hillary Clinton gav under tisdagen ett mycket kritiskt uttalande riktat mot Nordkorea och landets missiltester.

Det var under en konferens tillsammans med den japanska utrikesministern Hirofumi Nakasone som Clinton varnade Nordkorea för att genomföra fler missiltester. Enligt henne skulle ett sådant test "försämra förhållandet mellan länderna". Hon menade också att amerikanska myndigheter bevakar landets verksamhet mycket noggrant.

Nyligen uppgav USA att man hade bevis för att Nordkorea förberedde sig för sådana tester. Något som landet förnekar. I stället hävdade man att det rörde sig om förberedelse för en satellituppskjutning.

Clinton ska också resa till Kina, Sydkorea och Indonesien för att diskutera en rad frågor. Bland annat ska man tala om finanskrisen, kärnvapen och den globala uppvärmningen, enligt CNN.

Mer nedan.

Skrivet av: